+385 1 3017 011 [email protected]

U nedjelju 21. listopada 2012. u Zagrebu održan je 6. Breeders Day seminar u organizaciji DDL ZAGREB / ROYAL CANIN, ove godine obradili smo vječnu aktualnu temu babezioze u pasa.

Ova opaka bolest na nekim mjestima vreba skoro doslovno iz svakog grma. Govorilo se o aktualnoj situaciji vezano uz samog uzročnika, osvrnuli smo se na ulogu prenosioca i mogućnosti zaštite te u slučaju oboljenja kako ispravno postupiti. Obrađena je i problematika oporavka te kontrola posljedica koje ova bolest nosi sa sobom.

Predavanja

Prvo predavanje održao je dr. sc. Relja Beck, DMV iz Hrvatskog veterinarskog instituta gdje vodi laboratorij za parazitologiju. Dr Beck govorio je o uzročniku bolesti, krpeljima koji imaju ulogu vektora te o aktualnoj situaciji vezano na babeziozu u Hrvatskoj. Zahvalni smo da je dr. Beck ponudio svoj kontakt u slučaju potrebe za konzultacijom – nalazi se u vezanim dokumentima.

Drugo predavanje održao je veterinar praktičar Dragan Petrović, DMV iz veterinarske ambulante Nera u Zagrebu, izlaganjem je obradio problematiku dijagnostike i terapije babezioze u pasa. Nutricionističko predavanje za fokus je imalo potporu oporavka jetre koja je izložena oštećenjima tijekom ove bolesti.

Na kraju je voditeljica Breeders Club-a Kaća Kacian dipl. ing. predstavila novi koncept djelovanja Kluba.
Zahvaljujemo se svima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj.

Održane teme s popisom predavača

Babezioza (piroplazmoza) pasa – nove spoznaje o “staroj” bolesti- Dr. sc. Relja Beck, DMV, Hrvatski veterinarski institut – Voditelj laboratorija za parazitologiju

Izazovi babezioze za veterinara kliničara- Dragan Petrović, DMV, veterinarska ambulanta NERA – Zagreb

Uloga prehrane u oporavku i kontroli posljedica babezioze- Željko Brkić, DMV, Znanstvena komunikacija DDL ZAGREB d.o.o.

Novi koncept Breeders Club-a- Kaća Kacian, dipl. ing., voditeljica Breeders Club-a

Predavanja u pdf formatu:

Dr. sc. Relja Beck, DMV, Hrvatski veterinarski institut – Zagreb – KONTAKT ZA KONZULTACIJE

Babezioza, izazov za veterinara kliničara – Dragan Petrović, DMV, veterinarska ambulanta Nera – Zagreb

Uloga prehrane u oporavku i kontroli posljedica babezioze – Željko Brkić DMV, DDL ZAGREB d.o.o.

Željko Brkić

Željko Brkić, DMV
Head of Scientific Communication
Technical Vet Manager/Regulatory Affairs
DDL ZAGREB Animal Health and Care
Representing Royal Canin & Merial

Od 2004. godine dio je DDL tima te se najvećim djelom bavi stručnom podrškom na polju nutricionizma pasa i mačaka s posebnim interesom za kliničku dijetetiku. Od 2014 zadužen je i za stručnu podršku za tvrtku Merial SAS. Kao gost predavač predaje na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu – Zavod za prehranu i dijetetiku životinja te na Veterinarskoj srednjoj školi u Zagrebu.

Pin It on Pinterest

Share This