+385 1 3017 011 [email protected]

Više od 80 uzgajivača i nekoliko zainteresiranih veterinara prisustvovalo je seminaru sa nekoliko tema od kojih se očekivano najzanimljivijom pokazala problematika herpes virusa u uzgoju pasa.

Trebaju li uzgajivači pasa brinuti o herpes virusu

Predavanje pod nazivom „Trebaju li uzgajivači pasa brinuti o herpes virusu“ održao je Philippe Pierson, dr.vet.med. koji je 4 godine vodio istraživačke projekte vezane uz specifične aspekte veterinarske medicine u uzgoju pasa na Ecole Nationale Veterinaire Maisons-Alfort u Parizu, a sada je stručni savjetnik i voditelj jednog od odjela za stručnu komunikaciju tvrtke Royal Canin SAS. Možemo pretpostaviti da u Hrvatskoj ova bolest pasa predstavlja problem, naime, potrebno je razriješiti mnoga pitanja vezana uz sustav dijagnostike pa i ona vezana uz mogućnost cijepljenja u budućnosti. Cilj predavanja je između ostalog i bio skrenuti pažnju uzgajivača na problematiku herpes virusa kako bi u suradnji sa veterinarima mogli na tu temu napraviti odgovarajuće korake.

Drugim predavanjem „Mikrobiološki uvjeti u uzgajivačnici“ Toni Vlainić, mag. Territory Manager Health Care Division Ecolab d.o.o. obradio je temu higijene i dezinfekcije uz praktične savjete vezane na kontrolu širenja virusnih i bakterijskih bolesti kroz određene protokole.

Zadnjim predavanjem obrađena je tama održavanja pasa u što boljoj kondiciji kroz ispravnu i izbalansiranu prehranu.

Predavanja u pdf formatu:

Canine Herpes Virus – Philippe Pierson DVM, Sci. Supp. Royal Canin SAS

Idealna kondicija pasa – Željko Brkić DMV, DDL ZAGREB d.o.o. 

Kontrola širenja bakterijskih i virusnih bolesti u uzgajivačnici -Toni Vlainić ECOLAB

Željko Brkić

Željko Brkić, DMV
Head of Scientific Communication
Technical Vet Manager/Regulatory Affairs
DDL ZAGREB Animal Health and Care
Representing Royal Canin & Merial

Od 2004. godine dio je DDL tima te se najvećim djelom bavi stručnom podrškom na polju nutricionizma pasa i mačaka s posebnim interesom za kliničku dijetetiku. Od 2014 zadužen je i za stručnu podršku za tvrtku Merial SAS. Kao gost predavač predaje na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu – Zavod za prehranu i dijetetiku životinja te na Veterinarskoj srednjoj školi u Zagrebu.

Pin It on Pinterest

Share This