+385 1 3017 011 [email protected]

BOEHRINGER INGELHEIM

Inovacije u službi očuvanja zdravlja životinja

Povijest tvrtke, činjenice

Merial je nastao 1997. spajanjem Rhône Mérieux, sektora za brigu o zdravlju životinja Rhône-Poulenc i Merck AgVet, sektora za brigu o zdravlju životinja u Merck & Co. Inc. 2011. godine Merial postaje sektor za brigu o zdravlju životinja Sanofi grupacije sa sjedištem u Lyonu u Francuskoj.

Sve je počelo krajem 19. stoljeća kada je Marcel Mérieux koji je radio u laboratoriju Pasteur’s u Parizu 1897. godine osnovao ‘Institut Biologique Mérieux’ (Biološki institut Mérieux), polazišnu točku Meriala na području brige o zdravlju životinja.

1940. godine Merck proizvodi prvi učinkoviti protukokcidijski lijek sulfaquinoxiline. Tih je godina od kokcidioze umiralo je 10% pilića u SAD-u što je dovelo do izjednačavanja cijene pilećeg i goveđeg mesa.

Charles, sin Rhôna Mérieuxa, sjeda na čelo biološkog instituta Mérieux 1947. i započinje razvoj prve industrijske proizvodnje cjepiva i otvara ‘Institut Français de la Fièvre Aphteuse’ (Francuski institut za bolesti slinavke i šapa) koji se bavi razvojem cjepiva za slinavku i šap. 1962. je lansirano prvo endoparazitsko sredstvo širokog spektra za ovce, goveda i konje – THIABENDAZOLE.

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća izoliran je novi mikroorganizam (S. avermitilis) iz gljivice nađene na japanskom golf terenu te je iz njega nastao ivermectin iz nove porodice avermectin parazitika. Ivermectin proizvodi – IVOMEC® za goveda i EQVALAN® za konje – lansirani  su na tržište 1981. Njihova je učinkovitost u kontroli parazita kod niza vrsta bila revolucionarna. 1987. predstavljen je HEARTGARD®, ivermecin za liječenje bolesti srčanog crva (dirofilarioza).

Do druge polovice osamdesetih godina ivermecin proizvodi bili su najprodavaniji proizvodi za liječenje životinja. U istom razdoblju Rhône Mérieux promatranjem reakcija insekata na biljkama tretiranima herbicidom razvija jedan od najvećih komercijalnih preparata za zaštitu zdravlja životinja, FRONTLINE®. Britanska tvrtka May & Baker’s Ongar koja je u vlasništvu tvrtke Rhône Poulenc (sestrinska tvrtka Rhône Mérieux) prepoznaje potencijal molekule fipronila kojom se kontrolira infestacija buhama i krpeljima kod kućnih ljubimaca te nastaje novi veterinarski proizvod FRONTLINE®. 1994. javnosti je predstavljen ektoparazitik FRONTLINE® koji će postepeno svrgnuti ivermectin s mjesta najprodavanijeg proizvoda za liječenje životinja.

Samo tri mjeseca nakon osnivanja tvrtke Merial 1997. godine predstavljen je EPRINEX® za kontrolu unutarnjih i vanjskih parazita kod stoke. Do danas je Merial jedina tvrtka na području zaštite zdravlja životinja koja se može pohvaliti s dva najprodavanija proizvoda. U nadolazećem razdoblju Merial nastavlja jačati razvoj sektora antiparazitika.

Predstavljena je prva od nekoliko rekombinantnih vakcina baziranih na ALVAC platformi boginja kanarinca protiv lajmske bolesti, šteničaka, konjske gripe, virusa Zapadnog Nila i mačjih infekcija. Tehnologija boginja kanarinca nadopunjena je dodatnim inovativnim platformama uključujući vektorsku vakcinu TROVAC®.

Početkom novog tisućljeća Merial ulazi u terapeutsko područje s proizvodima GASTROGARD® (za želučane čireve kod konja, 2000) i PREVICOX®, prvi COX2 za olakšanje bolova i upala povezanih s osteoartritisom razvijen isključivo za pse (2005).

Merialova filozofija konstantnog napretka i razvoja inovacija je rezultat bogate povijesti i iskustva na području zdravlja životinja.

Merial je vodeći proizvođač cjepiva i pionir u razvoju pripravaka za tretiranje parazita kod životinja.

Merial proizvodi pridonose zdravlju i dobroti životinja jer liječe više od 200 bolesti i drugih zdravstvenih stanja.

Suradnja

Krajem 2013. godine sklopljena je suradnja  sa jednom od  vodećih tvrtki na području zaštite zdravlja životinja Merial.

2014. godina označava naš ulazak na tržište veterinarsko-medicinskih proizvoda koji upotpunjuju našu ponudu te pružaju potpunu uslugu na području zdravlja i dobrobiti kućnih ljubimaca, kao i manjim dijelom konja i kopitara.

Naša ponuda obuhvaća:

–          vakcine za pse, mačke i kopitare

–          endoparazitike

–          ektoparazitike

–          endo-ekto parazitike

–          antibiotike

–          protuupalne lijekove

Odmah nakon početka suradnje Merial podupire održavanje Veterinarskog seminara male prakse sa temama  urologija pasa i mačaka te parazitologija mačaka.

Više o Merial proizvodima saznajte na Merial stranici.

Pin It on Pinterest

Share This