+385 1 3017 011 [email protected]

GIMBORN

Specijalist za životinje

Činjenice

Iza naziva Gimborn stoji apotekar Heinrich von Gimborn koji je davne 1855. osnovao malu farmaceutsku tvornicu u gradu Emmerich na rijeci Rajni. Od samog početka snaga tvrtke leži u tehnološko inovativnim proizvodima.

Nakon više od 100 godina, 1965. godine Gimborn postaje “Gimborn – specijalist za životinje“ i nakon preuzimanja engleske robne marke Ipevet nastaju Gimborn Hund (za pse), GimPet Katze (za mačke), Gimborn Nager (za glodavce) i u 80im godinama Biokat’s (za mačke).

U razvoj svih proizvoda uključena su sveučilišta i veterinari čija suradnja dovodi do inovativnih ideja i proizvoda kao što su prvo mačje mlijeko s niskom razinom laktoze i obogaćivanje poslastica vitaminima i mineralima.

Kao članu Industrijske udruge proizvođača proizvoda za njegu kućnih ljubimaca (IVH) Gimbornu je iznimno bitna činjenica da se ne provode testiranja na životinjama.

Gimborn je ponosan nositelj certifikata ISO 9001 koji je najrašireniji i najvažniji standard upravljanja kvalitetom na nacionalnoj i međunarodnoj razini i služi kao polazište za kontinuirani unutarnji napredak sistema upravljanja kvalitetom.

Jedan od primjera ozbiljnosti rada i održivog razvoja je Biokat’s mačja prostirka od prirodne gline.
Kod proizvodnje  koristi se postupak kogeneracije u CHP postrojenju. Ovo modularno postrojenje koristi otpadnu toplinsku energiju koju koristi za proizvodnju električne ili toplinske energije. Proizvedena električna energija koristi se za funkcioniranje elektrane, a toplinska energija za sušenje sirove gline. Korištenjem otpadne energije postiže se visoki nivo iskoristivosti: gledajući primarni unos energije, iskoristivost je oko 80-90%.

Glina za proizvodnju eksploatira se iz rudnika površinskog kopa. Za vrijeme i nakon završetka eksploatacije vodi se briga o okolišu uz stalni nadzor geologa. Zahvaljujući unaprijed izrađenim studijama iscrpljeni rudnik dobiva novu floru i faunu te strmi zidovi rudnika savršeno odgovaraju kao novi dom ptica vodomara i bregunica.

Glina korištena za Biokat’s dolazi gotovo isključivo iz Njemačke, iz savezne države Bavarske, gdje se i nalazi proizvodno postrojenje u gradu Kelheimu. Zbog načina proizvodnje Lebensmittel Praxis časopis proglasio je 2012. Biokat’s održivom robnom markom. Dodijeljena nagrada ECOCARE potvrda je isplativosti ulaganja u održivi razvoj i brigu o okolišu.

Ono što pokreće Gimborn je skladan suživot ljudi i životinja, a rezultat su GimDog, GimCat, Biokat’s i Gimbi.

Suradnja

GimDog, GimCat, Biokat’s i Gimbi 2011. godine postaju dio našeg asortimana i vrlo brzo postaju nezaobilazan dio asortimana većine specijaliziranih trgovina i veterinarskih ustanova. Hranu, dodatke prehrani, poslastice, igračke i svu ostalu potrebnu opremu za pse, mačke i glodavce odlikuje visoka kvaliteta koja je osnovni preduvjet za uspješno poslovanje.

Izdvojeni proizvod

GimCat NUTRI POCKETS with POULTRY & BIOTIN (PERAD I BIOTIN)

Dodatak prehrani za mačke. Hrskava poslastica s ukusnim punjenjem.

Spoj peradi i biotina i cinka za sjajnu dlaku i glatku kožu.

Više informacija o Gimborn proizvodima saznajte na Gimborn  stranici.

Pin It on Pinterest

Share This