+385 1 3017 011 [email protected]

PET SILK

Profesionalna kozmetika za pse i mačke dostupna svima

Pet Silk

Povijest i činjenice

Nastanak Pet Silka vezan je uz razvoj tvrtke Faruk Systems čija je povijest drugačija od sličnih tvrtki za proizvodnju preparata za njegu kose.

Osnivač tvrtke Faruk Systems, Farouk Shami, odrastao je u Ramali u predgrađu Jeruzalema (Palestina), gdje je kroz cijelo djetinjstvo od majke učio kako od prirodnih sastojaka napraviti pripravke za njegu i bojenje kose. Kroz odrastanje na njega utječu palestinski ljekarnici iz čijih knjiga saznaje više o načinima proizvodnje sličnih proizvoda. Velik je ljubitelj odlaska u kino gdje se kroz filmove zaljubljuje u SAD i američki stil života. 1965. seli u SAD gdje upisuje studij na Sveučilištu u Arkansasu, koje mu dodjeljuje školarinu. Cilj mu je bio doći do diplome grafičkog dizajna i postati predavač, ali nije mogao pobjeći od želje za proizvodnjom preparata za njegu kose. Uz studij je pohađao i kozmetičku školu te se zaljubio u zanimanje frizera i odlučio se potpuno posvetiti tom pozivu. Shamijev se otac nije slagao s njegovom idejom, ali Shami nije odustao. Ostao je u SAD-u i postepeno učio umjetnost zanata radeći u raznim salonima prije nego što je otvorio vlastiti salon u Lafayetteu, u Louisiani 1972. godine.

1978. se preselio u Houston, gdje je nastavio s radom i razvojem vlastitih pripravaka sve do 1981. kada je počeo osjećati nuspojave kemikalija koje se koriste u salonu. Zbog otežanog disanja i iritacije kože otišao je liječniku od kojeg je saznao da je alergičan na amonijak. Ova ga je vijest znatno pogodila jer se tada vjerovalo da je nemoguće obojiti kosu bez korištenja preparata bez amonijaka.

Shami se prisjetio vremena provedenog s majkom i njenih pripravaka od prirodnih sastojaka i potpuno se posvetio proučavanju kemije, oftalmologije i fizike boja da bi saznao kako ljudi vide i doživljavaju boje. Problemu je pristupio s strane fizičke, a ne kemijske formulacije i počeo razvijati vlastite pripravke bez amonijaka. U početku su prilagođeni individualnim potrebama klijenata, a tek nakon nekoliko godina i puno eksperimentiranja razvijen je jedinstveni proizvod za posvse tadagao frizera tje see u Sjjetljivanje kose bez amonijaka za koji dobiva patent. To je bio prvi put u povijesti da je frizer patentirao proizvod za njegu kose. Proizvod naziva Sunglitz i 1986. osniva tvrtku Farouk Systems Inc. da bi mogao plasirati svoj proizvod.  Ubrzo je kvalitetu i inovativnost proizvoda zamijetio Armstrong McCall, najveći distributer proizvoda za njegu kose u SAD-u, koji je bio toliko impresioniran proizvodom da je potpisan dvadesetogodišnji godišnji ugovor za zastupanje proizvoda.

Godinu dana nakon lansiranja SunGlitz proizvoda razvio je i BioSilk liniju proizvoda. Korištenje svile nije bila novost, ali je Farouk Systems otišao puno dalje u procesu izvlačenja svile jer su uspjeli dobiti iznimno male molekule. Zbog veličine molekule BioSilk formula ne stvara premaz na kosi, već formula prodire u vlas kose gdje popravlja strukturu, pospješuje sjaj i sprečava kovrčanje.

1990. godine potpuno se posvetio poslovanju tvrtke i prestao s radom u salonu. Tijekom desetljeća Shami gradi proizvodni pogon na 25 000 četvornih metara prostora i pripadajuće skladišne prostore na 69 000 četvornih metara.

90ih godina Shamiju se pridružuju sinovi Rami i Basim. Za razliku od Ramija, Basim pokazuje interes za njegu krzna pasa i mačaka i udaljuje se od ljudskih proizvoda za njegu kose.

1995. godina je presudna za nastanak vrhunskih preparata za njegu dlake pasa i mačaka. Basim saznaje da određeni broj vlasnika šampionskih izložbenih pasa koristi BioSilk proizvode na psima  kako bi omekšali i istaknuli sjaj dlake. Basim Shami prilagođava udio aminokiselina u BioSilku i provodi terensko testiranje u lokalnoj veterinarskoj klinici kako bi proizveo proizvod koji omogućuje čisti izgled i miris dlake koji je važan za izložbene pse.

Pet Silk proizvodi za njegu dlake pasa i mačaka obuhvaćaju šampone, regeneratore, završne preparate (parfemi, ulja, gel) na prirodnoj bazi. Većina šampona i regeneratora moguće je razrjeđivati u omjeru 1:16.

Profesionalna kozmetika za pse i mačke dostupna svima.

Suradnja

Od 2010. naša ponuda bogatija je za ovu prestižnu robnu marku kozmetike za pse i mačke. Pet Silk je u svijetu poznat kao prvi izbor salona za šišanje kućnih ljubimaca i vlasnika izložbenih pasa. Pojavom je osvojio hrvatske salone na oduševljenje vlasnika ljubimaca. Prirodni (pet friendly) sastojci, jednostavnost primjene, mogućnost razrjeđivanja i vrhunska kvaliteta dlake nakon tretmana odlična su preporuka za svakog vlasnika. Osim salona za šišanje Pet Silk proizvode moguće je pronaći na policama više od 180 specijaliziranih trgovina opreme za kućne ljubimce.

Izdvojeni proizvod

PET SILK OLIVE OIL SHAMPOO
(ŠAMPON ZA PSE I MAČKE)

Specijalno formulirani šampon za profesionalne groomere dostupan svima. Sadrži vitamine, proteine, i maslinovo ulje za kondicioniranje, raspetljavanje i vlaženje dlake. Šampon se može razrijediti do omjera 16:1.

Više informacija o Pet Silk proizvodima saznajte na Pet Silk  stranici.

Pin It on Pinterest

Share This