+385 1 3017 011 [email protected]

 

Trovan

tehnološki lider u području RFID tehnologije od 1989.

 

Trovan Ltd

 

Trovan Ltd je privatna tvrtka iz Velike Britanije osnovana 1988. godine. Tvrtka razvija i prodaje RFID tehnologiju (identifikacija putem radio frekvencija), telemetrijske sustave i tehnologije za isporuku. Trovan Ltd. ima širok portfelj patenata i drugog intelektualnog vlasništva te dugogodišnji odnos s brojnim licenciranim ugovornim proizvođačima za proizvodnju svojih transpondera i čitača u ISO 9001 certificiranim postrojenjima.
TROVAN tehnologije nosioci su značajnog pomaka na polju RFID tehnologija uključujući poboljšanja performansi proizvoda, proizvodnje i isporuke. Rezultati pomaka vidljivi su kroz trenutno devet nagrađenih patenata i nizu autorskih projekata prijavljenih za dobivanje patenta. Otkrića uključuju povećanu udaljenost čitanja u odnosu na male veličine transpondera te sposobnost funkcioniranja transpondera pričvršćenog na metal i u sredinama sa značajnim razinama elektromagnetskih smetnji.
Osim toga, Trovan drži patente koji su ključni za potpuno automatiziranu proizvodnju transpondera.

Patenti su testirani i potvrđeni od strane Europskih i Američkih zakonodavnih tijela.
Rezultat automatizirane proizvodnje transpondera vidljiv je kroz neusporedivu pouzdanost i performanse i cijene za krajnjeg korisnika.
Cilj Trovan tehnologija je zadržati vodeću poziciju na tržištu kroz stalno ulaganje u privatna istraživanja i testiranja postojećih tehnologija. Kroz društveno koristan rad omogućeno je poboljšanje performansi Trovan tehnologija te razvoj i izrada novih tehnoloških inovacija temeljenih na povratnim informacijama korisnika na terenu.
Trovan Ltd je uspostavio globalnu mrežu distributera za svoje tehnologije u Sjevernoj i Južnoj Americi, Europi, Aziji, Australiji i Pacifiku, te u Africi i na Bliskom istoku. TROVAN tehnologija zastupljena je u 43 zemlje diljem svijeta.
Trovan Ltd je svjetski lider u elektronskoj identifikaciji životinja. Važne primjene osim kod identifikacije stoke, laboratorijske i druge identifikacije životinja uključuju i auto proizvodnju, industrijsku distribuciju plinskih cilindara, pakiranje mesa, gospodarenje otpadom, praćenje proizvoda u proizvodnji vlakana, industrijske praonice i kapitalna sredstva upravljanja. Korisnici tehnologije su: Volkswagen, Daimler Benz, Coca Cola, Siemens, Nestle SA, Nissan, Merck, Samsung i Pfizer u privatnom sektoru, kao i više od 60 vladinih agencija iz 13 zemalja diljem svijeta.

Radio Frequency Identification

Sustav koji se koristi u više od 60 zemalja i na sedam kontinenata.

TROVAN je tehnološki lider u području RFID od 1989.

Preko 280 milijuna transpondera aplicirano je diljem svijeta .

Zašto TROVAN ?

• Biokompatibilni stakleni transponder sa mikročipom kapsuliran je pomoću laserskog zavarivanja – proces koji karakterizira iznimno precizna primjena topline (temperatura zavarivanja ne predstavlja stres za elektroničke sklopove samog transpondera).
• Smanjen je broj komponenta = smanjena je mogućnost kvara i gubitka funkcionalnosti trenspondera. Poseban je dizajn tako da NEMA tiskanih elektroničkih pločica (PCB = printed circuit board) elektronički dijelovi transpondera sastavljeni su patentiranom ” Direct Bonding ” metodom – zato je i duža antena pa je i veći domet transpondera koji se lakše očitava.
• Jamči se doživotna funkcionalnost transpondera *
• Nema anti – migracijske gimike – budući da JE DOKAZANO (znanstveni dokazi – objavljene “peer-reviewed” studije) DA NE POMAŽU U SMISLU DRŽANJA TRENSPONDERA NA MJESTU, mogu samo stvarati probleme i TROVAN ih ne koristi.
• Manja sila potrebna je za aplikaciju transpondera = lakše, jednoličnom primjenom sile, bez trzaja, u konačnici manje bolno za životinje .
• Transponder ne ispada iz igle, do trenutka aplikacija je blokiran – poseban „loctite“ sistem.

Transponder

Transponder

Transponder

Transponder se isporučuje u hermetički zatvorenoj staklenoj kapsuli (biokompatibilno staklo) – 100% zaštita od okolnih utjecaja, staklo se vari pomoću posebno razvijenog lasera – postupak precizne primjene topline (temperatura zavarivanja ne predstavlja stres za elektroničke sklopove samog transpondera te su sklopovi 100% zaštićeni čime se prevenira mogućnost gubitka funkcionalnosti u bilo kojem trenutku). Dijelovi TROVAN transpondera sastavljeni su patentiranom ” Direct Bonding ” metodom, u potpunosti je eliminirana potreba ugrađivanja tiskanih elektroničkih pločica te nema povezivanja brojnih žica. Broj potencijalnih mjesta na kojima može doći do gubitka funkcionalnosti : TROVAN: 6 / konvencionalni transponder: 19. TROVAN dizajn bez klasičnih tiskanih elektroničkih pločica omogućuje ugradnju duže antene čime je osiguran dalji domet signala te se time i skraćuje vrijeme skeniranja – bitno kod životinja koje je teško kontrolirati. Omogućuje pouzdano, 100% otkrivanje transpondera čak i u pasmina s vrlo gustom i dugom dlakom. TROVAN transponder ne sadrži nikakve plastične dijelove, plastične kape ili dodatke od bilo kojeg drugog materijala koji bi biološki bio nekompatibilan – poput gimika za anti – migraciju. Nema znanstvenih dokaza (objavljene “peer-reviewed” studije) koje podupiru teoriju da anti – migracijski premazi ili kape mogu reducirati migraciju transpondera u životinja.

 

Aplikator

Aplikator

Aplikator

TROVAN MIKROČIP ID-162PVB-191.

TROVAN transponder ne ispada iz igle, do trenutka aplikacije je blokiran – poseban „loctite“ sistem. Zahvaljujući posebnoj igli prilikom aplikacije potrebna je manja sila, lako se aplicira jednolikom primjenom sile, bez potrebe za trzajem ili za pojačavanjem sile tijekom umetanja igle, bolnost je smanjena na najmanju moguću mjeru.
TROVAN aplikator izrađen je prema standardima ISO 11784/8.

Čitač

Čitač mikročipova

Čitač mikročipova

TROVAN PRSTENASTI ČITAČ MIKROČIPOVA LID-200.
Malen, ergonomičan i praktičan za korištenje. “Single push button”, auto sleep mode, dugotrajna punjiva baterija.
Tehnički podaci
Dimenzije: 135 x 33 mm
Težina: 170 g
Standardi: ISO 11784/ISO11785 FDX-B
Broj očitanja po punjenju: cca 800
Memorija: zadnjih 2000 očitanja
Vrijeme punjenja: 3,5 h
OS: Windows 98 ili više
Radna temperatura: 0°C do +50°C

Pin It on Pinterest

Share This