+385 1 3017 011 [email protected]
U subotu, 15. listopada 2011., u Zagrebu je održan Veterinarski seminar male prakse u organizaciji tvrtke DDL ZAGREB i Royal Canina na temu dermatologije u pasa i mačaka. Hotel Aristos, u čijem sklopu je i Velika kongresna dvorana, poslužio je, kao i prošlih godina, kao mjesto održavanja seminara.

 

Predavanja

Tematika ovogodišnjeg seminara bila je dermatologija pasa i mačaka, a gostujući predavač dr. Didier-Noël Carlotti, Dip ECVD ukupno je održao tri predavanja.

Izuzetno nam je zadovoljstvo bilo ugostiti ovako renomiranog svjetskog predavača. Dr. Carlotti ima impresivnu karijeru: jedan je od osnivača Europskog udruženja veterinarskih dermatologa (ESVD), bivši je predsjednik FECAVA-e i ECVD-a te je od siječnja 2010. predsjednik Svjetske organizacije veterinarske dermatologije (WAVD). Možda više od samih titula o njemu govori činjenica da je kao prvi autor objavio 107 radova dok je kao koautor naveden u 46 objavljenih radova. Završno predavanje bio je svojevrsni osvrt na ulogu prehrane kao djela terapije dermatoloških patologija.

Ovom je događaju prisutstvovalo više od 300 kolega iz svih krajeva Hrvatske te nekoliko kolega iz susjednih zemalja. Kao i proteklih godina, želja nam je osigurati da u Hrvatsku dođu vrhunski predavači na polju male prakse u veterini te na taj način i u budućnosti doprinijeti sustavu kontinuirane edukacije.
Zahvaljujemo svim kolegama koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj.

Održane teme s popisom predavača

– Atopični dermatitis u pasa (CAD); Alergije na hranu u pasa i mačaka; Klinički pristup kerato-seboreičnom pacijentu. dr. Didier-Noël Carlotti, dr. vet. med., Dip ECVD – Uloga prehrane u terapiji dermatoloških patologija. Željko Brkić, dr. vet. med., Scientific Communication Manager, DDL ZAGREB d.o.o.

 

Predavanja u pdf formatu:

KERATOSEBORRHOEIC PATIENT Didier-Noël CARLOTTI, Dip ECVD

FOOD ALLERGY IN DOGS AND CATS Didier-Noël CARLOTTI, Dip ECVD

CANINE ATOPY Didier-Noël CARLOTTI, Dip ECVD

Uloga prehrane u terapiji dermatoloških patologija, Željko Brkić, DMV

Željko Brkić

Željko Brkić, DMV
Head of Scientific Communication
Technical Vet Manager/Regulatory Affairs
DDL ZAGREB Animal Health and Care
Representing Royal Canin & Merial

Od 2004. godine dio je DDL tima te se najvećim djelom bavi stručnom podrškom na polju nutricionizma pasa i mačaka s posebnim interesom za kliničku dijetetiku. Od 2014 zadužen je i za stručnu podršku za tvrtku Merial SAS. Kao gost predavač predaje na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu – Zavod za prehranu i dijetetiku životinja te na Veterinarskoj srednjoj školi u Zagrebu.

Pin It on Pinterest

Share This