+385 1 3017 011 [email protected]

Gotovo 300 veterinara iz cijele Hrvatske okupilo se na seminaru na kojem je predavanja održao Dr. Kit Sturgess, MA VetMB, PhD, CertVR, CertVC, DSAM, MRCVS, priznati britanski stručnjak i čest predavač na mnogim međunarodnim konferencijama.

Teme

Govoreći o bolestima koje često pogađaju populaciju starijih mačaka britanski stručnjak istaknuo je mnoge aspekte dijagnostike i liječenja uzimajući u obzir najnovija saznanja. Posebnu pažnju posvetio je sveobuhvatnom pristupu problematici gerontologije mačaka. Od posebne su važnosti iskustva koja je predstavio vezana uz prednosti i nedostatke različitih pristupa određenoj problematici. Na seminaru su obrađene 3 teme, kronična bolest bubrega, hipertireoza te akutni i kronični pankreatitis.

Sturgess je nakon diplome na prestižnom Cambridgeu, a poslije toga i obranjenog doktorata, stekao veliko iskustvo kao referalni stručnjak, predavao je na sveučilištima u Bristolu i Londonu te na mnogim seminarima gdje je nerijetko predstavljao rezultate vlastitih istraživačkih projekata. Autor je mnogih stručnih radova, koautor knjiga i priručnika, a u Hrvatskoj je gostovao prvi puta.

Predavanjem na kraju predstavljena su novija saznanja na polju kliničkog nutricionizma u gerontologiji mačaka.
Zahvaljujemo se svim kolegicama i kolegama koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj.

Željko Brkić

Željko Brkić, DMV
Head of Scientific Communication
Technical Vet Manager/Regulatory Affairs
DDL ZAGREB Animal Health and Care
Representing Royal Canin & Merial

Od 2004. godine dio je DDL tima te se najvećim djelom bavi stručnom podrškom na polju nutricionizma pasa i mačaka s posebnim interesom za kliničku dijetetiku. Od 2014 zadužen je i za stručnu podršku za tvrtku Merial SAS. Kao gost predavač predaje na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu – Zavod za prehranu i dijetetiku životinja te na Veterinarskoj srednjoj školi u Zagrebu.

Pin It on Pinterest

Share This