+385 1 3017 011 [email protected]

9. VETERINARSKI SEMINAR MALE PRAKSE u organizaciji tvrtke DDL ZAGREB d.o.o. pod pokroviteljstvom Meriala i Royal Canina održan je 3. rujna 2016 u Zagrebu.
Teme seminara bile su virusni gastroenteritisi pasa, novosti u vakcinaciji pasa, bolesti jetre i dijagnostika te dijeta kritičnog pacijenta.

Predavači i teme

Kao organizatorima bilo nam je veliko zadovoljstvo ugostiti uvaženog predavača profesora Iwana Burgenera s Veterinarskog fakulteta u Beču. Profesor je održao predavanja na temu bolesti jetre u pasa i mačaka s posebnim osvrtom na najnovija saznanja na polju dijagnostike.

Zahvaljujući napredku veterinarske znanosti uskoro će se različite bolesti jetre moći dijagnosticirati brzo i uz visoku razinu točnosti. Naime, utvrđivanjem posebnih markera u krvi pacijenta moći će se precizno definirati o kojoj se bolesti jetre radi. Za očekivati je da će ova pretraga u kombinaciji s već poznatim dijagnostičkim metodama uvelike podići razinu usluge na ovom polju veterinarske medicine.

Problematiku virusnih gastroenteritisa obradio je doc. dr. sc. Vladimir Stevanović, DMV s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu. Za izdvojiti su iznesene činjenice vezane uz problematiku parvoviroze pasa. I veterinari i uzgajivači dobro znaju da je parvoviroza bolest koja može doslovno pokositi cijelo leglo i teško se može iskorijeniti u uzgoju, zaštita se ipak može postići specifičnim programom vakcinacije.

Laura Pouderoux, DVM iz Meriala predstavila je novosti na polju vakcinacije pasa s posebnim naglaskom na zaštiti od leptospiroze. Kada govorimo o leptospirozi pasa moramo naravno biti svjesni i zoonotičkog potencijala ove bolesti, određenim programom cijepljenja rizici se u velikoj mjeri mogu kontrolirati.

Predavanja

doc. dr. sc. Vladimir Stevanović, DMV 
Tema: Virusni gastroenteritisi pasa – izazovi liječenja i profilakse

vladimir-stevanovic

Laura Pouderoux, DVM
Tema: Što se krije iza novog Euricana                                                                

laura-pouderoux

Prof. Iwan Burgener, DVM, Dr. habil, PhD, Dipl. ACVIM, Dipl. ECVIM-CA
Tema: Bolesti jetre u mačaka, velika četvorka – diferencijalna dijagnostika

iwan-burgener

Prof. Iwan Burgener, DVM, Dr. habil, PhD, Dipl. ACVIM, Dipl. ECVIM-CA
Tema: Dijagnostika bolesti jetre u pasa                                                     

iwan-burgener

Željko Brkić , DMV
Tema: Njega kritičnog pacijenta i izbor dijete

zeljko-brkic

Kolegama zahvaljujem na ocjenama, komentarima i mišljenjima koje su iznijeli ispunivši upitnik na kraju seminara. Skupu je prisustvovalo više od 250 doktora veterinarske medicine, veterinarskih tehničara te studenata iz cijele Hrvatske, ovom prilikom zahvaljujem se ispred organizatora svima koji su se odazvali pozivu i svojim dolaskom uveličali ovaj događaj.

Željko Brkić, dr.med.vet., Voditelj stručne podrške DDL ZAGREB d.o.o.

[/su_row]

Pin It on Pinterest

Share This