Advantage 80 mg, otopina za nakapavanje, za mačke i kuniće iznad 4 kg, 4x0,8 mL

Šifra: M2253804A
Opis proizvoda

Advantage 80 mg, otopina za nakapavanje, za mačke i kuniće teže od 4 kg

Za mačke > 4kg
Veterinarsko-medicinski proizvod (VMP) se u mačaka primjenjuje za liječenje i sprječavanje infestacije buhama (Ctenocephalides spp.). 

Za kuniće (kućne ljubimce) > 4 kg
VMP se u kunića primjenjuje za liječenje infestacije buhama (Ctenocephalides spp.). 

Buhe ugibaju tijekom jednog dana nakon primjene VMP-a. Jednokratnom primjenom VMP-a sprječava se infestacija buhama sljedeća 3-4 tjedna u mačaka i do 7 dana u kunića. Ovaj VMP se može primijeniti kao dio strateškog programa za suzbijanje alergijskog dermatitisa uzrokovanog buhama (engl. flea allergy dermatitis, FAD).

VMP se može primjenjivati kunićima tijekom graviditeta i dojenja. Istraživanja provedena na mačkama tijekom graviditeta i dojenja i njihovom pomlatku su ograničena, no temeljem dosadašnjih spoznaja ne očekuju se štetni učinci ovog VMP tijekom graviditeta i laktacije. 
VMP je učinkovit i u slučaju kada se životinje smoče. Ukoliko je potrebno ponavljanje tretiranja ono ne smije biti češće od 1 x tjedno.
Samo za vanjsku primjenu, na kožu. VMP treba primijeniti samo na neoštećenu kožu. 

1 pipeta s 0,8 mL sadržava:

Djelatna tvar:
Imidakloprid 80 mg

Popis pomoćnih tvari:
Butilhidroksitoluen E321
Benzilni alkohol
Propilen karbonat

Način primjene:
Iz pakiranja treba izvaditi jednu pipetu. Pipetu treba držati uspravno te zaokrenuti i skinuti kapicu. Kapicu treba okrenuti naopako i njen drugi kraj staviti na vrh pipete. Kapicu treba zaokrenuti tako da se probuši plastična membrana na vrhu pipete, a potom treba maknuti kapicu s pipete.

Primjena mačkama:
Prije primjene VMP-a potrebno je razmakniti dlaku na vratu mačke uz bazu lubanje tako da je koža vidljiva. Vrh pipete treba staviti na kožu te pipetu čvrsto stisnuti nekoliko puta da se sav sadržaj isprazni izravno na kožu. Nanošenje na gornju stranu vrata smanjiti će mogućnost da životinja poliže proizvod.

Primjena kunićima:
Prije primjene VMP-a potrebno je razmakniti dlaku na vratu kunića uz bazu lubanje tako da je koža vidljiva. Vrh pipete stavi se na kožu te se pipetu čvrsto stisne nekoliko puta da se ukupan sadržaj isprazni izravno na kožu.

Kontraindikacije:
VMP se ne smije primjenjivati mačićima mlađim od 8 tjedana koji još uvijek sišu.
VMP se ne smije primjenjivati kunićima koji se koriste za hranu ljudi.
VMP se ne smije primjenjivati kunićima ljubimcima mlađim od 10 tjedana.
VMP se ne smije primjenjivati u slučaju preosjetljivosti na djelatnu tvar ili na bilo koju od pomoćnih tvari.

Karencija(e):
VMP se ne smije primjenjivati kunićima koji se koriste za hranu.

Posebne mjere pri čuvanju:
Ovaj veterinarsko-medicinski proizvod ne zahtijeva nikakve posebne uvjete čuvanja.

Posebne mjere opreza prilikom odlaganja neupotrijebljenog veterinarsko-medicinskog proizvoda ili otpadnih materijala dobivenih primjenom tih proizvoda:
Veterinarsko-medicinski proizvodi se ne smiju odlagati u otvorene vode ili kućni otpad. 
Pitajte vašeg veterinara kako odlagati veterinarsko-medicinske proizvode koji vam više nisu potrebni. Te mjere pomažu u zaštiti okoliša.

Nositelj odobrenja za stavljanje u promet:
Bayer Animal Health GmbH, 51368 Leverkusen, Njemačka

Značajke proizvoda
Farmaceutski oblik Otopina za nakapavanje na kožu
Farmakoterapijska grupa Ektoparazitik, Antiparazitik
Djelatne tvari Imidakloprid
Ciljne vrste životinja Mačka
Uvjeti izdavanja Izdavanje bez recepta
Česta pitanja

Kome je namijenjen web shop?

Ovo je B2B web shop i namijenjen je isključivo našim poslovnim partnerima i nije namijenjen fizičkim osobama.
Ukoliko niste naš poslovni partner možete nas kontaktirati ili zatražiti pristup putem online obrasca.

Kako se prijaviti?

Web shop je namijenjen samo tvrtkama i prijava je moguća tek nakon što predstavnik tvrtke zatraži korisnički račun.  Nakon provjere, bit će vam dodijeljena jedinstvena lozinka koja je neophodna prilikom prijave. Kod prijave unesite vašu e-mail adresu i lozinku i naručivanje može početi.

Kako koristiti web shop?

Korištenje započinje prijavom. Nakon prijave možete pregledavati vaše osnovne uvjete i naručivati proizvode koji su vam dostupni ovisno o prodajnom kanalu.

Kako naručiti?

Nakon što ste se prijavili započinjete s korištenjem web shopa. Izrada narudžbe je ista kao u svim klasičnim web shopovima. Nakon što ste odabrali proizvod, ili više njih, unijeli željenu količinu i stavili proizvod u košaricu, prikazuje vam se dijaloški prozor na kojem su vam ponuđeni:

  • Nastavi kupovinu
  • Pregled košarice
  • Dovrši kupnju

Ako pritisnete ˝Dovrši kupnju˝ dolazite do zadnjeg koraka narudžbe u kojoj je za svaki slučaj potrebno pregledati podatke o dostavi i naručene proizvode te pritisnuti ˝Kreiraj narudžbu˝. Nakon toga sve informacije o narudžbi vam stižu putem e-mail adrese.

Ako se odlučite na ˝Pregled košarice˝, koja se također nalazi i u gornjem desnom kutu zaslona, imate opciju promjene sadržaja narudžbe. Kada ste odlučili da želite napraviti narudžbu, pritisnite ˝Dovrši kupnju˝. Sada dolazite do zadnjeg, prethodno opisanog koraka kreiranja narudžbe.

Naravno, uvijek se možete vratiti na naslovnu stranicu i nastaviti s izradom narudžbe.