Advantix Spot-on, otopina za nakapavanje, za pse od 4 do 10 kg, 1x1,0 mL

Šifra: M30410
EAN: 4007221038450
Opis proizvoda

Advantix Spot-on, otopina za nakapavanje, za pse od 4 do 10 kg
Advantix Spot-on je ektoparaziticid za lokalnu primjenu, a sadržava imidakloprid i permetrin. Ova kombinacija djeluje insekticidno i akaricidno te kao repelent. 

Veterinarsko-medicinski proizvod (VMP) se primjenjuje za liječenje i sprečavanje infestacije pasa buhama (Ctenocephalides canis i Ctenocephalides felis). 

Buhe na psima ugibaju unutar jednog dana nakon primjene VMP-a. Jednom primjenom VMP-a sprječava se daljnja infestacija pasa buhama tijekom četiri tjedna. Ovaj VMP se može primijeniti kao dio strateškog programa za suzbijanje alergijskog dermatitisa uzrokovanog buhama (engl. flea allergy dermatitis, FAD). 
VMP se primjenjuje za suzbijanje invazije pasa s Trichodectes canis

Ovaj VMP ima akaracidni i repelentni učinak za krpelje (tijekom četiri tjedna za Rhipicephalus sanguineus i Ixodes ricinus i tijekom tri tjedna za Dermacentor reticulatus). 

Odbijanjem i usmrćivanjem krpelja Rhipicephalus sanguineus, VMP smanjuje vjerojatnost prijenosa patogena Erlichia canis, te na taj način smanjuje rizik od pseće erlihioze. U ispitivanjima je dokazano da smanjenje rizika počinje 3 dana nakon primjene VMP-a i traje 4 tjedna. 

Krpelji na psima mogu ostati pričvršćeni i vidljivi i dva dana nakon primjene VMP-a, stoga se preporuča istovremeno s primjenom ovog VMP-a ukloniti sve krpelje sa životinje, kako bi se spriječilo da se pričvrste i nahrane krvlju. 

Jednokratna primjena VMP-a ima repelentni učinak za papatače (za rod Phlebotomus papatasi tijekom dva tjedna i za rod Phlebotomus perniciosus tijekom tri tjedna), za komarce (za Aedes aegypti tijekom dva tjedna i za Culex pipiens tijekom četiri tjedna), te za stajske muhe (Stomoxys calcitrans) tijekom četiri tjedna. 

Ovaj VMP tijekom najviše tri tjedna smanjuje mogućnost infekcije s Leishmania infantum koju prenose papatači (Phlebotomus perniciosus). Učinak VMP-a je posljedica djelovanja na vektore.

Proizvod se može koristiti tijekom graviditeta i laktacije.
Samo za vanjsku primjenu, na kožu. VMP treba primijeniti samo na neoštećenu kožu. 

Preporučena najmanja doza je: 10 mg/kg t.m. imidakloprida i 50 mg/kg t.m. permetrina. 

Volumen (mL) = 1,0
Imidakloprid (mg/kg t.m.) = 10-25
Permetrin (mg/kg t.m.) = 50-125

Popis pomoćnih tvari:
Butilhidroksitoluen (E321) 
N-metilpirolidon 
Triglicerid, srednje dužine lanca (Miglyol 812) 
Citratna kiselina

Uputa za primjenu
Iz pakiranja treba izvaditi jednu pipetu. Pipetu treba držati uspravno te zaokrenuti i skinuti kapicu. Kapicu treba okrenuti naopako i njen drugi kraj staviti na vrh pipete. Kapicu treba zaokrenuti tako da se probuši plastična membrana na vrhu pipete, a potom treba maknuti kapicu s pipete. 

Za pse 10 kg t.m. i lakše: 
Dok pas mirno stoji treba mu razmaknuti dlaku u međulopatičnom području tako da je koža vidljiva. Vrh pipete stavi se psu na kožu te se pipetu čvrsto stisne nekoliko puta da izađe cijeli sadržaj. Proizvod se smije nanijeti samo na neozlijeđenu kožu.

Kontraindikacije:
Zbog nedostatka odgovarajućih podataka VMP se ne smije primjenjivati štenadi mlađoj od 7 tjedana ili lakšoj od 1,5 kg. Odgovarajući VMP mora se koristiti prema tjelesnoj masi psa. 
VMP se ne smije primjenjivati u slučaju preosjetljivosti na djelatne tvari ili bilo koju pomoćnu tvar.  
VMP se ne smije primjenjivati mačkama (vidi odjeljak Posebne mjere opreza prilikom primjene na životinjama).

Predoziranje (simptomi, hitni postupci, antidoti), ako je nužno:
Nisu uočene nuspojave u zdrave štenadi i odraslih pasa, koji su bili tretirani 5 puta većim dozama od preporučenih te kod štenadi kuja koje su liječene 3 puta većim dozama od preporučenih.

Karencija(e):
Nije primjenjivo.

Posebne mjere pri čuvanju:
Ne zamrzavati.
Nakon otvaranja aluminijske vrećice treba čuvati na suhom mjestu pri temperaturi do 30 °C.

Posebne mjere opreza prilikom odlaganja neupotrijebljenog veterinarsko-medicinskog proizvoda ili otpadnih materijala dobivenih primjenom tih proizvoda:
Nakon primjene treba zatvoriti pipetu čepom. 
Veterinarsko-medicinski proizvod se ne smije odlagati u otvorene vode ili kućni otpad. 
Treba pitati veterinara kako odlagati veterinarsko-medicinske proizvode koji više nisu potrebni. Te mjere pomažu u zaštiti okoliša. 

Nositelj odobrenja za stavljanje u promet:
Bayer Animal Health GmbH, 51368 Leverkusen, Njemačka

Značajke proizvoda
Farmaceutski oblik Otopina za nakapavanje na kožu
Farmakoterapijska grupa Ektoparazitik, Antiparazitik
Djelatne tvari Permetrin, Imidakloprid
Ciljne vrste životinja Pas
Uvjeti izdavanja Izdavanje bez recepta
Česta pitanja

Kome je namijenjen web shop?

Ovo je B2B web shop i namijenjen je isključivo našim poslovnim partnerima i nije namijenjen fizičkim osobama.
Ukoliko niste naš poslovni partner možete nas kontaktirati ili zatražiti pristup putem online obrasca.

Kako se prijaviti?

Web shop je namijenjen samo tvrtkama i prijava je moguća tek nakon što predstavnik tvrtke zatraži korisnički račun.  Nakon provjere, bit će vam dodijeljena jedinstvena lozinka koja je neophodna prilikom prijave. Kod prijave unesite vašu e-mail adresu i lozinku i naručivanje može početi.

Kako koristiti web shop?

Korištenje započinje prijavom. Nakon prijave možete pregledavati vaše osnovne uvjete i naručivati proizvode koji su vam dostupni ovisno o prodajnom kanalu.

Kako naručiti?

Nakon što ste se prijavili započinjete s korištenjem web shopa. Izrada narudžbe je ista kao u svim klasičnim web shopovima. Nakon što ste odabrali proizvod, ili više njih, unijeli željenu količinu i stavili proizvod u košaricu, prikazuje vam se dijaloški prozor na kojem su vam ponuđeni:

  • Nastavi kupovinu
  • Pregled košarice
  • Dovrši kupnju

Ako pritisnete ˝Dovrši kupnju˝ dolazite do zadnjeg koraka narudžbe u kojoj je za svaki slučaj potrebno pregledati podatke o dostavi i naručene proizvode te pritisnuti ˝Kreiraj narudžbu˝. Nakon toga sve informacije o narudžbi vam stižu putem e-mail adrese.

Ako se odlučite na ˝Pregled košarice˝, koja se također nalazi i u gornjem desnom kutu zaslona, imate opciju promjene sadržaja narudžbe. Kada ste odlučili da želite napraviti narudžbu, pritisnite ˝Dovrši kupnju˝. Sada dolazite do zadnjeg, prethodno opisanog koraka kreiranja narudžbe.

Naravno, uvijek se možete vratiti na naslovnu stranicu i nastaviti s izradom narudžbe.