AKCIJA NexGard® COMBO otopina za nakapavanje za mačke < 2,5 kg, x3 5 KUT

Šifra: BI2243
EAN: 4028691600053
 • Raspoloživo do isteka zalihe
Opis proizvoda

NexGard Combo otopina za nakapavanje za mačke < 2,5 kg
Otopina za nakapavanje, za mačke invadirane ili u opasnosti od mješovite invazije trakavicama, oblićima i ektoparazitima. Veterinarsko-medicinski proizvod je osobito indiciran kad su sve tri skupine istodobno ciljane.

Ektoparaziti

 • Liječenje infestacije buhama (Ctenocephalides felis). Jednokratna primjena pruža trenutno i trajno ubijanje buha tijekom mjesec dana.
 • Proizvod se može koristiti kao dio strategije liječenja za kontrolu alergijskog dermatitisa uzrokovanog buhama (FAD).
 • Liječenje infestacije krpeljima. Jednokratna primjena pruža trenutno i trajno ubijanje krpelja Ixodes scapularis tijekom mjesec dana i Ixodes ricinus tijekom pet tjedana.
 • Liječenje infestacije ušnim grinjama (Otodectes cynotis).
 • Liječenje šuge (uzrokovane Notoedres cati).


Gastro-intestinalne trakavice

 • Liječenje invazija trakavicama (Dipylidium caninum, Taenia taeniaeformis, Echinococcus multilocularis, Joyeuxiella pasqualei i Joyeuxiella fuhrmanni).


Oblići

Gastro-intestinalni oblići

 • Liječenje invazija gastrointestinalnim oblićima (L3, L4 ličinke i odrasli oblići Toxocara cati, L4 ličinke i odrasli oblići Ancylostoma tubaeforme i Ancylostoma ceylanicum i odrasli oblići Toxascaris leonina i Ancylostoma braziliense).


Srčano-plućni oblići

 • Prevencija bolesti srčanog crva (Dirofilaria immitis) tijekom mjesec dana.
 • Liječenje invazija mačjim plućnim vlascima (L4 ličinke i odrasli stadiji Troglostrongylus brevior, L3, L4 ličinke i odrasli stadiji Aelustrongylus abstrusus).
 • Prevencija aelurostrongiloze (smanjenjem razine infekcije s L3, L4 ličinkama Aelurostrongylus abstrusus).


Oblići u mokraćnom mjehuru

 • Liječenje invazija oblićima u mokraćnom mjehuru (Capillaria plica).

Esafoksolaner je (S)-enantiomer afoksolanera koji pripada skupini izoksazolina, koji je učinkovit protiv artropoda. Esafoksolaner djeluje kao antagonist na ligandom regulirane kloridne kanale, osobito one kojim upravlja neurotransmiter gama-aminomaslačna kiselina (GABA).

Izoksazolini se kao modulatori kloridnih kanala vežu na određene jedinstvene GABACLs receptore insekta čime blokiraju pre i post-sinaptički prijenos kloridnih iona kroz stanične membrane. Produžena hiperekscitacija uzrokovana esafoksolanerom ima za posljedicu nekontroliranu aktivnost središnjeg živčanog sustava i uginuće člankonožaca. Selektivna toksičnost esafoksolanera za člankonošce i sisavce se može zaključiti po različitoj osjetljivosti GABA receptora člankonožaca u odnosu na GABA receptore sisavaca. 
Buhe i krpelji eliminiraju se unutar 24 i 48 sati nakon tretmana.
Esafoksolaner ubija buhe prije početka produkcije jajašaca i na taj način sprečava rizik od kontaminacije domaćinstva.

Djelatne tvari:
Svaki aplikator (0,3 ml) sadrži jediničnu dozu u količini:
Esafoksolaner = 3,60 mg
Eprinomektin = 1,20 mg
Prazikvantel = 24,90 mg

Prilikom primjene veterinarsko-medicinskog proizvoda, posebnu pozornost treba obratiti na pasmine duge dlake kako bi se osiguralo da se proizvod nanese izravno na kožu, a ne na dlaku, jer bi to moglo dovesti do manje bioraspoloživosti djelatne tvari.

Ovaj veterinarsko-medicinski proizvodi izdaje se samo na veterinarski recept. Prije primjene pažljivo pročitajte uputu o VMP! O rizicima i nuspojavama posavjetujte se s veterinarom.

NOSITELJ ODOBRENJA ZA STAVLJANJE U PROMET:
Boehringer Ingelheim Vetmedica GmbH 55216 Ingelheim/Rhein, Njemačka

Značajke proizvoda
Farmaceutski oblik Otopina za nakapavanje na kožu
Farmakoterapijska grupa Ektoparazitik, Endoparazitik
Djelatne tvari Eprinomectin, Praziquantel, Esafoksolaner
Ciljne vrste životinja Mačka
Uvjeti izdavanja Izdavanje na recept
Česta pitanja

Kome je namijenjen web shop?

Ovo je B2B web shop i namijenjen je isključivo našim poslovnim partnerima i nije namijenjen fizičkim osobama.
Ukoliko niste naš poslovni partner možete nas kontaktirati ili zatražiti pristup putem online obrasca.

Kako se prijaviti?

Web shop je namijenjen samo tvrtkama i prijava je moguća tek nakon što predstavnik tvrtke zatraži korisnički račun.  Nakon provjere, bit će vam dodijeljena jedinstvena lozinka koja je neophodna prilikom prijave. Kod prijave unesite vašu e-mail adresu i lozinku i naručivanje može početi.

Kako koristiti web shop?

Korištenje započinje prijavom. Nakon prijave možete pregledavati vaše osnovne uvjete i naručivati proizvode koji su vam dostupni ovisno o prodajnom kanalu.

Kako naručiti?

Nakon što ste se prijavili započinjete s korištenjem web shopa. Izrada narudžbe je ista kao u svim klasičnim web shopovima. Nakon što ste odabrali proizvod, ili više njih, unijeli željenu količinu i stavili proizvod u košaricu, prikazuje vam se dijaloški prozor na kojem su vam ponuđeni:

 • Nastavi kupovinu
 • Pregled košarice
 • Dovrši kupnju

Ako pritisnete ˝Dovrši kupnju˝ dolazite do zadnjeg koraka narudžbe u kojoj je za svaki slučaj potrebno pregledati podatke o dostavi i naručene proizvode te pritisnuti ˝Kreiraj narudžbu˝. Nakon toga sve informacije o narudžbi vam stižu putem e-mail adrese.

Ako se odlučite na ˝Pregled košarice˝, koja se također nalazi i u gornjem desnom kutu zaslona, imate opciju promjene sadržaja narudžbe. Kada ste odlučili da želite napraviti narudžbu, pritisnite ˝Dovrši kupnju˝. Sada dolazite do zadnjeg, prethodno opisanog koraka kreiranja narudžbe.

Naravno, uvijek se možete vratiti na naslovnu stranicu i nastaviti s izradom narudžbe.