Ataxxa otopina za nakapavanje, za pse od 4 kg do 10 kg

Šifra: PF819214
EAN: 3838989740122
Opis proizvoda

Ataxxa djeluje repelentno (odbija) krpelje, komarce i papatače te za liječenje i sprječavanje infestacije buhama.

  • Za pse starije od 7 tjedana i teže od 1,5 kg.
  • Ataxxa, 500mg/100 mg, otopina za nakapavanje, za pse od 4 kg do 10 kg


Sastav: Djelatne tvari: Permetrin i Imidakloprid.

Indikacije: Veterinarsko-medicinski proizvod (VMP) se primjenjuje za liječenje i sprječavanje infestacije buhama (Ctenocephalides felis). Buhe na psima ugibaju unutar jednog dana nakon primjene. Jedna primjena sprječava nove infestacije buhama tijekom četiri tjedna. VMP se može koristiti kao dio strategije liječenja alergijskog dermatitisa uzrokovanog buhama (engl. flea allergy dermatitis -FAD). VMP omogućuje neprekidnu akaricidnu učinkovitost protiv infestacija krpeljima (Rhipicephalus sanguineus i Ixodes ricinus tijekom četiri tjedna, a Dermacentor reticulatus tijekom tri tjedna) ) i neprekidnu repelentnu učinkovitost (Ixodes ricinus) u trajanju 3 tjedna. Postoji mogućnost da krpelji na psu ne uginu unutar dva dana nakon primjene VMP-a te mogu ostati pričvršćeni i vidljivi. U vrijeme primjene VMP-a preporučuje se uklanjanje nepričvršćenih krpelja na psu, kako bi ih se spriječilo u pričvršćivanju i hranjenju. Jedna primjena osigurava repelentni učinak (sprječava hranjenje) protiv infestacije papatačima Phlebotomus perniciosus tijekom 3 tjedna te protiv infestacije komarcima Aedes aegypti od 7 dana do 14 dana nakon primjene.

Doziranje i način primjene:
Najmanja preporučena doza je: 10 mg imidakloprida/kg tjelesne mase (t.m.) i 50 mg permetrina/kg t.m. Doziranje nakapavanjem na kožu treba biti u skladu s tjelesnom masom (vidjeti Uputu).

Nuspojave: Vrlo rijetko, na mjestu primjene VMP-a mogu se pojaviti svrbež, gubitak dlake, crvenilo, oteklina i erozije. Ove nuspojave obično spontano nestaju.

Posebna upozorenja: Prilikom primjene VMP-a treba paziti da sadržaj pipete ne dođe u kontakt s očima ili ustima tretiranih pasa. Treba paziti da se VMP primijeni ispravno.

Kontraindikacije: Zbog nedostatka odgovarajućih podataka, VMP se ne smije primjenjivati štenadi mlađoj od 7 tjedana ili lakšoj od 1,5 kg.

Ciljne vrste životinja: Pas. Ne primjenjivati na mačkama.

Prije primjene pažljivo pročitajte uputu o proizvodu. O rizicima i nuspojavama posavjetujete se s veterinarom.

Značajke proizvoda
Farmaceutski oblik Otopina za nakapavanje na kožu
Farmakoterapijska grupa Repelent, Antiparazitik
Djelatne tvari Permetrin, Imidakloprid
Ciljne vrste životinja Pas
Uvjeti izdavanja Izdavanje bez recepta
Česta pitanja

Kome je namijenjen web shop?

Ovo je B2B web shop i namijenjen je isključivo našim poslovnim partnerima i nije namijenjen fizičkim osobama.
Ukoliko niste naš poslovni partner možete nas kontaktirati ili zatražiti pristup putem online obrasca.

Kako se prijaviti?

Web shop je namijenjen samo tvrtkama i prijava je moguća tek nakon što predstavnik tvrtke zatraži korisnički račun.  Nakon provjere, bit će vam dodijeljena jedinstvena lozinka koja je neophodna prilikom prijave. Kod prijave unesite vašu e-mail adresu i lozinku i naručivanje može početi.

Kako koristiti web shop?

Korištenje započinje prijavom. Nakon prijave možete pregledavati vaše osnovne uvjete i naručivati proizvode koji su vam dostupni ovisno o prodajnom kanalu.

Kako naručiti?

Nakon što ste se prijavili započinjete s korištenjem web shopa. Izrada narudžbe je ista kao u svim klasičnim web shopovima. Nakon što ste odabrali proizvod, ili više njih, unijeli željenu količinu i stavili proizvod u košaricu, prikazuje vam se dijaloški prozor na kojem su vam ponuđeni:

  • Nastavi kupovinu
  • Pregled košarice
  • Dovrši kupnju

Ako pritisnete ˝Dovrši kupnju˝ dolazite do zadnjeg koraka narudžbe u kojoj je za svaki slučaj potrebno pregledati podatke o dostavi i naručene proizvode te pritisnuti ˝Kreiraj narudžbu˝. Nakon toga sve informacije o narudžbi vam stižu putem e-mail adrese.

Ako se odlučite na ˝Pregled košarice˝, koja se također nalazi i u gornjem desnom kutu zaslona, imate opciju promjene sadržaja narudžbe. Kada ste odlučili da želite napraviti narudžbu, pritisnite ˝Dovrši kupnju˝. Sada dolazite do zadnjeg, prethodno opisanog koraka kreiranja narudžbe.

Naravno, uvijek se možete vratiti na naslovnu stranicu i nastaviti s izradom narudžbe.