Početna Akvaristika Filter materijal Univerzalni JBL SILICATEX RAPID -12% gratis

JBL SilicatEx Rapid -12% Gratis

Šifra: J6234700A
EAN: 4014162267436
  • Raspoloživo do isteka zalihe
Opis proizvoda

JBL SilicatEx Rapid -12% GRATIS
Specijalan filtar materijal za otklanjanje silikata i fosfata iz slatkovodnih i morskih akvarija. Rješava problem diatoma algi. Apsorbira do 30000 mg SiO2 / kg; za 200-400 litara. Filter granulat za pouzdano uklanjanje silikata iz slatkovodnih i morskih akvarija. Na taj način uklanja osnovne hranjive tvari nepoželjnih diatoma (smeđa sluz), koji često nastaju dodavanjem svježe vode. Nadzirati pomoću JBL PRO AQUATEST SILICATE SiO2. Jednostavan za korištenje uz priloženu mrežastu vrećicu. Za korištenje u svim JBL filtrima CristalProfi serije kao i za ostale filtre s posudama za filtar materijale.
UČINKOVITOST: Silicij u akvariju je hranjiva tvar za alge (diatome), neke vodene biljke kao i za spužve i ostale beskralješnjake. Prilikom postavljanja novog akvarija prvi znakovi problema su smeđi pokrov od algi (diatomi). Zbog njihove silikonske građe, ove alge su lagano grube na dodir. Pokrov nestane kada se akvarij pokrene i uspostavi se ravnoteža ostalih algi i mikroorganizama. To znatno smanjuje količinu silikata u vodi. Filtriranje kroz JBL SilicatEx Rapid sprječava pojavu tih algi. Svi pokrovi diatoma brzo nestaju filtriranjem s JBL SilicatEx Rapid materijalom. Preporučamo sljedeće vrijednosti: Slatkovodni; tolerira se otprilike 1 mg/l do 2 mg/l | Morski- maksimalno 1 mg/l.
NAPOMENA: JBL SilicatEx Rapid može sniziti karbonatnu tvrdoću. Preporuča se pratiti tvrdoću vode (pogotovo na na početku tretmana) i ukoliko padne ispod željenog nivoa preporuka je podizanje lužnatosti dodavanjem JBL AquaDur za slatkovodne ili soli za morske akvarije. Ukoliko se nakon više od dva tjedna pokrov algi ne smanjuje, možete biti prilično sigurni da pokrov nije diatom nego bakterija koja ne koristi silikate kao građevni materijal. Diatomu kao i ostalim algama potrebni su i fosfati. SilicatEx Rapid apsorbira i fosfate i na taj način smanjuje glavne hranjive tvari za diatome u isto vrijeme.
PRIMJENA: u dobivenu mrežastu vrećicu istresite JBL SilicatEx Rapid i kratko isperite pod mlazom tekuće vode. Kod JBL vanjskih filtara CP e linije, izvadite središnji dio iz jedne ili više pjenastih uložaka (F3 opis filtera) i postavite JBL SilicatEx Rapid u mrežastu vrećicu u sredinu. Kod ostalih vanjskih filtera postavite vrećicu sa SilicatEx-om između dva sloja pjene ili filter vune. Kod JBL unutarnjih filtera linije CP i, istresite SilicatEx Rapid izravno u posudu filtera, kratko isperite i postavite u donji modul filtra. SilicatEx Rapid smije se koristiti u filtrima u kojima je dopušteno korištenje rasutog filter materijala. Biološke naslage na površini proizvoda mogu umanjiti apsorpcijski kapacitet SilicatEx Rapida. Nakon jednog do dva tjedna potrebno je isprati materijal lagano ga pritiskujući pod mlazom vode. Visoka razina fosfata u vodi smanjuje sposobnost materijala da apsorbira silikat. Zamijenite ga kada SiO2 Test ili PO4 Test ne pokazuju dalje smanjenje razine silikata ili fosfata. Sadrži: 400g. Rok trajanja neograničen.
Proizvođač: JBL Gmbh & Co. KG Dieselstr.3, D-67141 Neuhofen, Njemačka.
Zemlja porijekla: Njemačka.
Distributer za RH: DDL ZAGREB d.o.o., Abramovićeva 11, Zagreb, Hrvatska, tel: 01/3017-011. www.ddlzagreb.hr

Značajke proizvoda
Namjena Uklanjanje fosfata, Uklanjanje silikata, Uklanjanje smeđih algi
Materijal Specijalna mješavina
Česta pitanja

Kome je namijenjen web shop?

Ovo je B2B web shop i namijenjen je isključivo našim poslovnim partnerima i nije namijenjen fizičkim osobama.
Ukoliko niste naš poslovni partner možete nas kontaktirati ili zatražiti pristup putem online obrasca.

Kako se prijaviti?

Web shop je namijenjen samo tvrtkama i prijava je moguća tek nakon što predstavnik tvrtke zatraži korisnički račun.  Nakon provjere, bit će vam dodijeljena jedinstvena lozinka koja je neophodna prilikom prijave. Kod prijave unesite vašu e-mail adresu i lozinku i naručivanje može početi.

Kako koristiti web shop?

Korištenje započinje prijavom. Nakon prijave možete pregledavati vaše osnovne uvjete i naručivati proizvode koji su vam dostupni ovisno o prodajnom kanalu.

Kako naručiti?

Nakon što ste se prijavili započinjete s korištenjem web shopa. Izrada narudžbe je ista kao u svim klasičnim web shopovima. Nakon što ste odabrali proizvod, ili više njih, unijeli željenu količinu i stavili proizvod u košaricu, prikazuje vam se dijaloški prozor na kojem su vam ponuđeni:

  • Nastavi kupovinu
  • Pregled košarice
  • Dovrši kupnju

Ako pritisnete ˝Dovrši kupnju˝ dolazite do zadnjeg koraka narudžbe u kojoj je za svaki slučaj potrebno pregledati podatke o dostavi i naručene proizvode te pritisnuti ˝Kreiraj narudžbu˝. Nakon toga sve informacije o narudžbi vam stižu putem e-mail adrese.

Ako se odlučite na ˝Pregled košarice˝, koja se također nalazi i u gornjem desnom kutu zaslona, imate opciju promjene sadržaja narudžbe. Kada ste odlučili da želite napraviti narudžbu, pritisnite ˝Dovrši kupnju˝. Sada dolazite do zadnjeg, prethodno opisanog koraka kreiranja narudžbe.

Naravno, uvijek se možete vratiti na naslovnu stranicu i nastaviti s izradom narudžbe.