NexGard® COMBO za mačke

Datum objave: 22. 07. 2021.

Predstavljamo NexGard® COMBO - novu jedinstvenu otopinu za nakapavanje, namijenjenu za kontrolu unutarnjih i vanjskih parazita kod mačaka. NexGard® COMBO sadrži posebnu kombinaciju esafoxolanera, eprinomectina i prazikvantela kako bi mačkama osigurao optimalnu zaštitu najšireg spektra. VMP se izdaje na veterinarski recept.

Što je NexGard® COMBO i kako djeluje?

NexGard® COMBO je otopina za nakapavanje, namijenjena za mačke starosti od 8 tjedana i tjelesne mase 0,8 kg na dalje, s ciljem zaštite i prevencije od ektoparazita (buha, krpelja i ušnih šugaraca), želučano-crijevnih nematoda i trakavica, srčano-plućnih crva i/ili crva u mokraćnom mjehuru.


 
NexGard® COMBO sadrži 3 aktivne tvari:

ESAFOKSOLANER

Esafoksolaner je nova molekula posebno razvijena za kontrolu ektoparazita kod mačaka. Zapravo to je aktivni enantiomer afoksolanera, insekticidno-akaricidne molekule iz porodice isoksazolina, koju možemo pronaći u sličnim proizvodima za pse NexGard® i NexGard Spectra®.

Esafoksolaner se veže na GABA receptore kanala klora pri čemu blokira presinaptički i postsinaptički prijenos iona klora te djeluje na središnji živčani sustav parazita. Esafoksolaner je potpuno siguran za mačku budući da se selektivno veže na GABA receptore parazita, ali ne i na GABA receptore sisavaca. 

EPRINOMEKTIN 

Eprinomektin je avermektin iz porodice makrolitičkih laktona. Primarno se koristi protiv nematoda, ali s obzirom na sadržaj, i/ili dozu, njegovo djelovanje na člankonošce može biti klinički značajno. Eprinomektin se veže na glutamat receptore kanala klora, te vežući se na njih povećava propustljivost membrane živčanih stanica uzrokujući hiperpolarizaciju te posljedično paralizu i smrt parazita. 

Potpuno je siguran za mačku budući da sisavci nemaju glutamat receptore.

PRAZIKVANTEL

Prazikvantel je antihelmintik, derivat pirazino-izokvinolina. Učinkovit je protiv cestoda i trematoda.

Njegovo djelovanje na ione kalcija je kompleksno, ali se svodi na tri osnovna farmakodinamska mehanizma: kontrakcija muskulature, oštećenje kutikule i metaboličke promjene u parazitu. 

NexGard® COMBO – brz i širok spektar djelovanja

PROTIV BUHA

 • Liječenje infestacije buhama (Ctenocephalides felis). Jednokratna primjena pruža trenutno i trajno ubijanje buha tijekom mjesec dana.
 • suzbijanje produkcije jajašaca buhe i time prevencija kontaminacije okoline u trajanju više od 1 mjesec
 • Proizvod se može koristiti kao dio strategije liječenja za kontrolu alergijskog dermatitisa uzrokovanog buhama (FAD)

Brzina djelovanja protiv buha: za 24 sata učinkovitost veća od 95%

PROTIV KRPELJA

 • Liječenje infestacije krpeljima. Jednokratna primjena pruža trenutno i trajno ubijanje krpelja Ixodes scapularis tijekom mjesec dana i Ixodes ricinus tijekom pet tjedana
 • jedna primjena pruža zaštitu u trajanju najmanje 1 mjesec

Brzina djelovanja protiv krpelja: za 48 sati učinkovitost veća od 90%

PROTIV UŠNIH ŠUGARACA

 • Liječenje infestacije ušnim grinjama (Otodectes cynotis)
 • Liječenje šuge (uzrokovane Notoedres cati)

Nakon primjene jedne doze, učinkovitost veća od 95%

PROTIV ŽELUČANO-CRIJEVNIH NEMATODA

 • Liječenje invazija gastrointestinalnim oblićima (L3, L4 ličinke i odrasli oblići Toxocara cati, L4 ličinke i odrasli oblići Ancylostoma tubaeforme i Ancylostoma ceylanicum i odrasli oblići Toxascaris leonina i Ancylostoma braziliense).

Učinkovitost veća od 90%

PROTIV SRČANO-PLUĆNIH NEMATODA

 • Prevencija bolesti srčanog crva (Dirofilaria immitis) tijekom mjesec dana
  100% učinkovitost
 • Liječenje invazija mačjim plućnim vlascima (L4 ličinke i odrasli stadiji Troglostrongylus brevior, L3, L4 ličinke i odrasli stadiji Aelustrongylus abstrusus).

PROTIV NEMATODA U MOKRAĆNOM MJEHURU

 • Liječenje invazija oblićima u mokraćnom mjehuru (Capillaria plica)

PROTIV ŽELUČANO-CRIJEVNIH CESTODA

 • Liječenje invazija trakavicama (Dipylidium caninum, Taenia taeniaeformis, Echinococcus multilocularis, Joyeuxiella pasqualei i Joyeuxiella fuhrmanni).
  učinkovitost viša od 90% za sve cestode
  protiv Echinococcus multilocularis učinkovitost 100%

NexGard® COMBO – prilagodljiv, jednostavan i praktičan

PRILAGODLJIV

NexGard® COMBO možete pronaći za dvije osnovne veličine mačaka:

JEDNOSTAVAN I PRAKTIČAN

Aplikator je jednostavan za primjenu kod kuće bez stresa za mačku i njezinog vlasnika. Dovoljno je razmaknuti dlaku između lopatica i nanijeti proizvod direktno na kožu.

Je li Nexgard COMBO siguran za mačke?

Preko 1.800 mačaka primilo je više od 3.000 doza NexGard® COMBO-a tijekom njegove faze razvoja. Testiranje je uključivalo pravilnu primjenu, kao i studije predoziranja i oralnu primjenu. 

Nexgard® COMBO je pokazao da se vrlo dobro nosi s neželjenim nuspojavama, od kojih je većina bila blaga, samoograničavajuća i kratkotrajna.

Iskoristite priliku… 

 • Nexgard COMBO je lijek na veterinarski recept
 • Jedinstveno i brzo rješenje za primjenu u klinici ili kod kuće
 • Jedno rješenje za sve probleme

…za odlične rezultate!

 • Zdravije mačke
 • Primjena bez stresa

Zadovoljniji vlasnici koji se vraćaju svom veterinaru.

NexGard® COMBO je VMP koji se izdaje isključivo na recept.