Webinar o novim saznanjima o parazitima Toxocara i Cestodes 

Datum objave: 09. 03. 2021.

S veseljem Vas pozivamo na webinar iz parazitologije koji će se održati 22. ožujka 2021. godine u organizaciji farmaceutske kompanije Vetoquinol. Teme webinara su nova saznanja o parazitima Toxocara i Cestodes kod kućnih ljubimaca te zašto je dehelmintizacija važna. 

Teme: “New insights into Toxocara and Cestodes in pets & why regular deworming matters”

Infestacija želučano crijevnim helmintima visoke je prevalencije usprkos dostupnosti antihelmintika. Ova činjenica posebno se odnosi na oblog crva Toxocara te na trakavice Dipylidium caninum, Echinococcus multilocularis i granulosus. Svi spomenuti paraziti imaju direktni utjecaj na zdravlje kućnih ljubimaca i predstavljaju visoki rizik na ljudsko zdravlje, osobito na zdravlje djece.

Ovi želučano-crijevni helminti zoonotičnog su potencijala, te predstavljaju važno pitanje cjelokupnog zdravlja kućnih ljubimaca i ljudi diljem Europe. 

Dan i Datum Webinara:
Ponedjeljak 22.03.2021. 

Početak:
20:30 h

Trajanje:
75 min uz 15 min za pitanja i odgovore

Prijava na Webinar

Prvo dio predavanja

Prvi dio predavanja održat će predavač  Paul Overgaauw, DVM PhD Dipl. ACVM sa Sveučilišta Utrecht, Nizozemska. 

Prevalence  in cats and dogs across Europe and implications for deworming and One Health.

Paul Overgaauw
DVM PhD Dipl. ACVM sa Sveučilišta Utrecht, Nizozemska

Cijenjeni kolega vodeći je ekspert iz područja Toxocara te je nedavno objavio istraživanje o prevalenciji Toxocare diljem Europe. Na temelju njegovog zadnjeg istraživanja, u svom predavanju podijelit će s kolegama svoje viđenje utjecaja Toxocare na kućne ljubimce i na cjelokupno zdravlje životinja i njihovih vlasnika. 

Drugi dio predavanja

Predavanje će zatim nastaviti Peter Deplazes, Prof. Dr. med. vet., EVPC sa Sveučilišta Zurich, Švicarska kao vodeći ekspert iz područja Echinococcus. 

Cestode transmision, involment of cats and dogs across Europe. Why tapeworm control matters.

Peter Deplazes
Prof. Dr. med. vet., EVPC sa Sveučilišta Zurich, Švicarska

Zahvaljujući svom bogatom znanju, obradit će najnovije objavljene rezultate o infestaciji trakavicama te objasniti važnost redovite zaštite od trakavica. 

U ovim izazovnim vremenima, kompanija DDL Zagreb kao ekskluzivni zastupnik Vetoquinol proizvoda, prepoznaje važnost kontinuirane edukacije naših kolega veterinara te Vas u tu svrhu pozivamo na  sudjelovanje u webinaru. 

Webinar se boduje od strane Hrvatske veterinarske komore.

Registrirajte se na ovaj sveobuhvatan webinar te se podsjetite zašto je važno vlasnicima kućnih ljubimaca redovito preporučiti dehelmintizaciju.

VAŽNO:

Samo registrirani sudionici moći će gledati snimljeno predavanje. Zato Vas molimo da se registrirate pritiskom na gumb/poveznica ispod. Veselimo se zajedničkom virtualnom druženju!
Vaš DDL Tim

Prijava na Webinar

Pročitajte još i…

Veterinarska medicina

Hill's Pet Nutrition globalni simpozij 2021.

I ove godine Hill's Pet Nutrition i DDL ZAGREB donose besplatni globalni simpozij uz vrhunske predavače i aktualne teme. Saznajte odgovor na pitanje kako da svrbež kod pasa napokon postane stvar prošlosti. 

Veterinarska medicina

POMOĆ U TRETMANU SVRBEŽA: Inovativna prehrana Hill's Derm Complete

Hill's Derm Complete prvo je i jedino nutricionističko rješenje koje klinički dokazano i učinkovito regulira svrbež, bez obzira na uzrok (hrana ili okoliš). Preporučuje se za SVE slučajeve dermatitisa kod pasa, bez obzira na uzrok svrb...

Veterinarska medicina

Drontal i Profender proizvodi od sada su dio Vetoquinola!

S ovom nedavnom investicijom Bayer Drontal® i Bayer Profender® proizvoda, Vetoquinol je značajno povećao svoju ponudu na polju antiparazitika, jednog od njihovih strateških terapijskih područja. Ako ste se u prošlosti oslanjali na Dron...

Veterinarska medicina

BioNote Vcheck - Preciznost dostupna svima!

Kućni ljubmici jednako su, kao i čovjek, tokom cijelog svog životnog vijeka izloženi raznim bolestima. Kako bi im se osigurao dug i zdrav život potrebna je im posebna pažnja, što ukljućuje kontrole i prevencije istih tih bolesti koje i...

Veterinarska medicina

Vcheck testovi - kvantitativna mjerenja razine biomarkera u serumu, plazmi i punoj krvi

BioNote razvija visoko osjetljive kvalitativne i kvantitativne proizvode koristeći fluorescentne materijale (Euporium), sljedeću generaciju čestica koje zamijenjuju Nano čestice. U svojoj ambulanti sada možete odmah testirati hormone,...

Prikaži sve